Epidemiološka situacija se stabilizuje: Danas počinju sa radom škole

Budvanske školske i predškolske ustanove danas počinju sa redovnim nastavnim aktivnostima, nakon punih mjesec i po dana koliko je uvođenjem strogih mjera Ministarstva zdravlja Budva bila zaključana.
Učenici od danas će imati nastavu u školama, a dio će se i dalje izvoditi online.

Epidemiološka situacija na prostoru budvanske opštine  je sada zadovoljavajuća, a broj novozarađženih od koronavirusa danima unazad je u opadanju. Prema podacima Instituta za javno zdravlje juče je bilo
pet novozaraženih, a ukupan broj inficiranih Covidom 19 je 102, što je deset puta manje nego sredinom februara , kada je stanje bilo alarmantno.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti