Epidemiološke mjere koje su na snazi od 01.12.2021. do 15.12.2021. godine

1. Uvođenje Nacionalne digitalne COVID potvrde u javnoj upravi odlaže se do definitivnog izjašnjenja Ministarstva pravde o pravnom osnovu ovakve eventualne odluke.
2. Nacionalne digitalne COVID potvrde biće validne šest mjeseci nakon druge doze odnosno od obolijevanja, zbog čega se građani ohrabruju da doboju svoju treću dozu vakcine.
3. Osim za ulazak u Crnu Goru, za boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, za prisustvo svim kulturološkim i sportskim događajima – kako na otvorenom i zatvorenom prostoru, Nacionalna digitalna COVID potvrda je uslov za ulazak i u:
• Dječije igraonice (jedna osoba na osam metara kvadratnih)
• Vjerske objekte
• Teretane
• Bioskope
• Pozorišta
• Koncertne hale
Zabrana proslava novogodišnjih koncerata, podsjećamo, donešena je ranije.
4. Za dane dočeka Nove godine, 31. decembra i 1. januara, kao i tokom božićnih praznika 24. i 25. decembra kao i tokom 6. i 7. januara, ne važi vremensko ograničenje rada ugostiteljskih objekata do ponoći. Uz posjedovanje Nacionalne digitalne COVID potvrde u ugostiteljskim objektima, dozvoljava se i da za stolom budu više od četiri osobe pod uslovom da su obezbijeđena četiri metra kvadratna na ukupnoj površini po osobi.
Dozvoljen je rad muzičkih izvođača i u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata i spolja.
Za nastupe u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, svi prisutni – i izvođači i zaposleni i gosti moraju imati Nacionalnu digitalnu COVID potvrdu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti