Prva etno tura zakazana za četvrtak

Etno tura

Nevladino udruženje "Centar za razvoj ruralnog turizama" i TOB u sklopu Strategije razvoja ruralnog turizma osmislili su pješačku Etno turu kao jednu od aktivnosti u okviru pomenute strategije.

Cilj ture jeste da se afirmiše budvansko zaleđe, te da se razvije turistička ponuda u budvanskim selima i njihovoj okolini, ali istovremeno i druge, sa turizmom usko povezane dijelatnosti.

 

Tura podrazumjeva obilazak četiri manastira (Vojnići, Duljevo, Rustovo i Praskvica), četiri sela (Vojnići, Kažanegre, Kuljače i Čelobrdo), folklorni program, doručak i ručak uz degustaciju domaćih autentičnih specijaliteta, šetnju u prirodi i pogled koji oduzima dah.

 

Za četvrtak, 5.09. u 11 časova, na autobuskom stajalištu preko puta dječijeg vrtića, zakazana je prva promotivna tura. Za promo turu je predviđen folklorni program u selu Kuljače, šetnja i obilazak manastira Duljevo i Rustovo, ručak u selu Čelobrdo. Završetak ture je predviđen kod Manastira Praskvica, a tura bi trajala tri sata.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti