Evropska prijestonica pametnog turizma 2022

Evropska komisija je 22. aprila 2021. godine pokrenula takmičenje Evropska prijestonica pametnog turizma 2022. Cilj inicijative je nagraditi evropske gradove za izvanredne, inovativne i održive prakse u turizmu.

Da bi se takmičili za Evropsku prijestonicu pametnog turizma 2022. godine, od gradova se traži da demonstriraju svoje inovativne turističke prakse u četiri oblasti: dostupnost, održivost, digitalizacija, kulturno nasljeđe i kreativnost.

Evropska prijestonica pametnog turizma je inicijativa EU koja se finansira u okviru programa COSME. Konkurs je otvoren za gradove država EU, ali i za gradove država koje nijesu članice EU, pod uslovom da države učestvuju u programu COSME.

Rok za online prijave je 16. jun 2021. godine do 17:00 CET.

Dodatne informacije o takmičenju su dostupne na web stranici https://ec.europa.eu/growth/content/eu-launches-european-capital-smart-tourism-2022-competition_en.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti