Evropska unija donirala još 10 000 maski Crnoj Gori

Evropska unija donirala je Crnoj Gori dodatnih 10 000 maski, kroz rescEU komponentu Mehanizma EU za civilnu zaštitu. U okviru istog kontigenta pomoći, maske su dobile i Srbija, Sjeverna Makedonija i Hrvatska.

Generalni direktor Direktorata za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Mirsad Mulić, uz izraze zahvalnosti, naglasio je da ova donacija predstavlja još jednu potvrdu kontinuirane podrške Evropske unije u ovom izazovnom periodu borbe sa koronavirusom.


Evropska unija je do sada donirala ukupno 370 000 maski iz strateških zaliha medicinske opreme - rescEU, posebne komponente Mehanizma EU za civilnu zaštitu, koja je formirana nakon izbijanja pandemije korona virusa. Crna Gora je ranije kroz Mehanizam dobila pomoć od Austrije, Estonije i Rumunije, koje su zajedno dopremile 100 000 rukavica, 10 000 maski, 3 680 litara dezinfekcionih sredstava za ruke, 1 000 litara koncentrovanih dezinfekcijskih sredstava za površine, 1120 kompleta posteljina, 300 prekrivača i 1 800 peškira.

EU je dodatno opredijelila 3 miliona eura za hitnu podršku Crnoj Gori u borbi protiv Covid-19. Kroz taj program je do sada isporučeno 14 medicinskih respiratora, 10 mobilnih digitalnih rendgena i i veliki kontigent lične zaštitne opreme za sektor zdravstva, a dodatna oprema će biti isporučena tokom jula.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti