Krađa vanbrodskog motora u HN, falsifikovali sanitarne knjižice u Baru

Krađa vanbrodskog motora

Inspektori policije u Herceg Novom  podnijeli su  zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Herceg Novom poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete po nepoznatom počiniocu, protiv Ž.M. (30) iz Sremske Mitrovice, državljanina Republike Srbije, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo krađa.

Osnovano se sumnja da je Ž.M. krivično djelo počinio u noći između 30. i 31. oktobra 2013. godine na način što je došao do kuće oštećenog T.L, koja se nalazi u mjestu Bijela, i iz ograđenog dvorišta otuđio vanbrodski motor marke „Tomos“.

On se potom, kako se sumnja, udaljio u pravcu autobuskog stajališta, gdje su ga zaustavili policijski službenici koji su ga potom priveli u prostorije CB-a.

Od Ž.M. je uzeta izjava u policijskim prostorijama, a od njega je takođe oduzet predmetni vanbrodski motor koji je potom vraćen vlasnicku.

Poseban izvještaj nadležnom tužiocu podnijet je u redovnom postupku.

Falsifikovali sanitarne knjižice

Barska policija , u saradnji sa Zdravstveno sanitarnom inspekcijom – Područna jedinica Bar, realizovala zajedničku aktivnost na kontroli ugostiteljskih objekata, radi otkrivanja i suzbijanja nelegalnih aktivnosti – falsifikovanja sanitarnih knjižica.

Ova aktivnost rezultirala je podnošenjem krivične prijave protiv 27 lica, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo falsifikovanje isprave.

Krivična prijava podnijeta je protiv:

- B.V. (20), T.V. (46), A.P. (23) i A.R. (36) iz Bara,

- A.C. (18), M.S. (44) i B.Đ. (24) iz Sutomora,

- A.M. (22) i D.Lj. (17) iz Podgorice,

- B.Ć. (19), I.K. (30) i I.Ć. (37) iz Pljevalja,

- A.T. (23) iz Bijelog Polja,

- M.S. (27), A.P. (22)i P.P. (33) iz Leskovca ,

- G.P. (63) iz Aranđelovca,

- G.V. (33) iz Čačka,

- V.D. (48) iz Prištine i

- A.L. (23) iz Prizrena,

kao i protiv N.P, M.S, M.M, D.V, S.A, V.S. i V.B čije se mjesto prebivališta utvrđuje.

Aktivnosti sprovodene do podnošenja krivične prijave ukazuju na sumnju da su ova lica napravila lažne isprave ili radi upotrebe pribavila neistinite isprave – sanitarne knjižice, koje su potom upotrijebila kao prave u poslovanju ugostiteljskih objekata gdje su bila uposlena.

Shodno podacima koje je CB Bar dobio od Instituta za javno zdravlje, sumnja se da navedena lica nisu izvršila sanitarne preglede u ovoj ustanovi u vrijeme i pod brojevima koji su bili navedeni u sanitarnim knjižicama za koje se sumnja da su falsifikovane.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti