Februarska korpa “teška” 646 eura

Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe za februar 2021. godine iznosila je 646,9 eura. To se navodi u analizi MONSTAT-a.

“Od ukupne vrijednosti minimalne potrošačke korpe, izdaci za hranu i bezalkoholna pića su iznosili 277,7 eura, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge 369,2 eura.Ukupna vrijednost minimalne potrošačke korpe u februaru 2021. godine, u odnosu na januar 2021. godine, zabilježila je rast od 0,6%.Izdaci za hranu i bezalkoholna pića u februaru 2021. godine u odnosu na januar 2021. godine, zabilježili su rast od 1,1%, dok su izdaci za neprehrambene proizvode i usluge, u odnosu na januar 2021. godine, zabilježili rast od 0,3%”, mavodi se u saopštenju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti