Prvi Festival internacionalne kuhinje

FESTIVAL INTERNACIONALNE KUHINJE U PORTO MONTENEGRU

Prvi Festival internacionalne kuhinje održaće se  tokom vikenda, 24. i 25. avgusta na različitim gastro lokacijama u nautičkom naselju Porto Montenegro. Delicije sa menija šefova kuhinja sa različitih strana svijeta, baziraće se na spoju tradicionalnog i modernog, sa prepoznatljivim gastronomskim identitetima sa različitih meridijana.

Uz engleski doručak oba dana vikenda od 11-14h u restoranu One serviraće se i besplatan koktel Bloody Marry. Japanski restoran Mitsu priprema Kitchen Show, gdje će svi posjetioci biti u prilici da otkriju tajnu pripreme sušija, a one koji žele da probaju ovaj delikates, koji se gustira sa dva štapića, očekuje popust od 15 odsto.

 

Prepoznatljivi italijanski specijalitet The Bucatino all' Amatriciana serviraće se u restoranu La Piazza, koji je u Porto Montenegru otvoren ovog ljeta. Miris italijanske kuhinje osjetiće se i iz Al Posto Guista, čiji će kuvari otkriti recept za dobro domaće tijesto za picu. U ovom restoranu, uz picu i biftek za ručak ili večeru, serviraće se i besplatni dezert.

 

U koncept radnji AM/PM besplatno će se degustirati domaći hljeb, sa pršutom i sirom, začinjen maslinovim uljem, uz koji će dobro doći i čaša vina od najboljih sorti iz crnogorskih vinograda. Istovremeno, ova karakteristična radnja tokom vikenda nudi 20% popusta na hranu i piće.

 

Nacionalna kuhinja biće prezentovana i u restoranu Pilo, od autohtonog njeguškog sira do tuna tartara, uz koji će svi gosti dobiti i besplatnu čašu vina.

 

Na kraju, tu je i slatko-ledena poslastica iz Moritz Eis-a, prirodan sladoled najrazličitijih ukusa – od klasičnih do nepredvidivih kombinacija, po cijeni nižoj za 20 odsto. U vinariji Crush, u subotu od 18-20h, može se odabrati flaša najboljih mediteranskih vina po specijalnim cijenama.

 

 

AMPM.jpg

Restoran_Al_Posto_Giusto.jpg

Restoran_Mitsu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti