Film „Sirin“ crnogorski kandidat za nagradu Oskar u 2023. godini

Dugometražni igrani film ''Sirin'', prema scenariju Klaudije Botino i Senada Šahmanovića, u režiji Senada Šahmanovića, producentske kuće ''Cut-Up'' d.o.o. iz Podgorice, crnogorski je kandidat za 96. nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke Oskar u kategoriji Međunarodna filmska nagrada u 2023. godini.

Odluku je jednoglasno donijela Selekciona komisija Ministarstva kulture i medija u sastavu: Sehad Čekić, producent – predsjednik i članovi: Relja Eraković, direktor fotografije, Gojko Berkuljan i Vuk Marković, reditelji, Vesna Vujošević Labović i Julija Milačić Petrović Njegoš, glumice i Biljana Vušović, producentkinja.

Film ''Sirin'' bio je jedini prijavljeni kandidat na javni konkurs Ministarstva kulture i medija koji je bio otvoren u periodu 5. avgust – 8. septembar 2023. godine. Odluka je donijeta jednoglasno, tajnim glasanjem, a na osnovu Specijalnih pravila Američke akademije i Pravila Ministarstva kulture i medija.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti