Foto konkurs na temu “Voda za mene”

Svjetski dan voda obilježava se svake godine 22. marta i usmjeren je na isticanje važnosti očuvanja voda. Ove godine se Svjetski dan voda obilježava pod sloganom „Voda za mene“ Problem obezbjeđenja i zaštite voda nameće se kao sve značajnije pitanje budućnosti-kvaliteta životne sredine i kvaliteta života savremenog društva.

Svjetski dan voda obilježava vodu i podiže svijest o potrebi preduzimanja akcija za suzbijanje kriza sa nedostatkom vode i postizanju cilja: voda za sve do 2030. godine. 

Tema Svjetskog dana voda 2021. godine je vrednovanje vode. Osnovna uloga Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede kao resornog ministarstva za vode je da u saradnji sa ostalim institucijama koje se bave pitanjem voda, kroz dalje djelovanje sačuva vode kao naše najvrednije prirodno bogatsvo.

Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Crne Gore povodom Svjetskog dana voda podsjeća sve građane na značaj voda. 

Crna Gora je zemlja bogata vodnim resursima, u odnosu na svoju površinu spada među vodom najbogatijim područijima u svijetu.

Čak 95% riječnih tokova u Crnoj Gori formira se na njenoj teritoriji. Za potrebe vodosnabdijevanja u najvećem procentu se koriste podzemne vode, čak 90%.

Povodom Svjetskog dana voda ovo Ministarstvo u cilju podizanja svijesti o važnosti očuvanja vodnih resursa Crne Gore kao najvećeg prirodnog bogatstva, raspisuje foto konkurs na temu “Voda za mene”.

Fotografije se šalju do 10. aprila tekuće godine na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sa navođenjem podataka učesnika konkursa (ime i prezime, kontakt telefon). Najboljih deset fotografija će biti nagrađeno sa po 50 eura, nije ograničen broj fotografija koje se mogu poslati, ali jedan autor može dobiti samo jednu nagradu. Sve fotografije koje budu ušle u uži izbor će biti prikazane na Facebook i Instagram stranici Ministarstva. Fotografije moraju biti autorske i sadržati motiv vode, a autor je lično odgovoran za prikazani motiv i za eventualno kršenje autorskih prava.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti