Francuski ELLE: Istražite Crnu Goru i prepustite se šarmu jadranske rivijere

Prestižni francuski časopis ELLE, u svom on-line izdanju objavio je članak o Crnoj Gori, predstavljajući je kao malo istraženu destinaciju koja privlači putnike koji su u potrazi za opuštenim načinom života.

Autorka teksta Julia Dion je impresionirana Crnom Gorom i njenim prirodnim ljepotama, a posebno joj se dopadaju prijatne temperature tokom cijele godine, besprekorna priroda, diskretne uvale i pješačke staze, ali i prefinjen smještaj. 

Ova destinacija je atraktivna i zahvaljujući krstarenju iz snova koje kao turista možete doživjeti na Skadarskom jezeru, najvećem na Balkanu, Nacionalnom parku Biogradska gora, kao i utvrđenim gradovima duž obale, ističe Dion. 

Posebnu pažnju, kako turista tako i inostranih medija, privlači otvaranje luksuznih smještajnih kapaciteta kao što je hotel One & Only Portonovi, za koji autorka teksta navodi da je luksuzno utočište u srcu Bokokotorskog zaliva. 

Da dodatno dočaram šarm ove teritorije, nedavno je otvorena potpuno nova adresa, luksuzno utočište u srcu Bokokotorskog zaliva, na jugozapadu zemlje, hotel One & Onli Portonovi.

Visoke sobe, živahna mediteranska kuhinja zahvaljujući glavnom kuvaru Đorđu Lokateliju i za veče, mešavina japanske kuhinje i koktela u klubu Tapasake, nedaleko od bazena! Što se tiče opuštanja, banja Šeno obećava mekoću i raskošnost sa pogledom na planine u jutarnjoj izmaglici. 

Ne zaboravljajući nautičke aktivnosti dostojne Džejmsa Bonda – možete se upustiti u pećine Kumborskog moreuza, nekadašnjeg skrovišta za podmornice i brodove bivše Republike Jugoslavije. Uz bonus časove ronjenja. U 2022. prepustimo se šarmu jadranske rivijere!, kaže Dion. 

Na kraju teksta ona čitaocima preporučuje da za promjenu obuku čizme za planinarenje i krenu u osvajanje Nacionalnog parka Durmitor koji je planinski vijenac na sjeveru zemlje, a da dan završe pored jezera i kanjona. 

Francuski ELLE je lifestyle magazin koji se fokusira na modu, ljepotu, zdravlje i putovanja. Sa 46 međunarodnih izdanja u preko 60 zemalja, ELLE se smatra najvećim svjetskim modnim časopisom. Tekst u ovom prestižnom magazinu samo je nastavak već objavljivanih tekstova o Crnoj Gori u najznačajnijim francuskim medijima kao što su TF1, Le Figaro i drugi.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti