Francuski novinar specijalizovanog turističkog magazina “Voyager Ici & Ailleurs” boravi u Crnoj Gori

U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a uz podršku lokalnih turističkih organizacija i turističke privrede, novinar renomiranog francuskog turističkog magazina “Voyager Ici & Ailleurs” (Putujte ovdje i drugdje) Lucas Lahargoue, od 02. do 07. maja, boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

Tematika studijske posjete bazirana je na turističkim lokalitetima na crnogorskom primorju i NP Skadarsko jezero. U avgustu prethodne godine novinar je u sopstvenoj režiji boravio u Crnoj Gori i tom prilikom obišao je Budvu i Kotor, a pozitivan utisak koji je tada crnogorsko primorje ostavilo na njega navelo ga je da poželi da ponovo dođe i detaljnije upozna našu zemlju. On će, tokom posjete, imati priliku da obiđe Rijeku Crnojevića, Virpazar, Stari Bar, Ulcinj, Portonovi i Herceg Novi, a svoje utiske kroz afirmativni novinski članak prenijeće i čitaocima magazina “Voyager Ici & Ailleurs” (Putujte ovdje i drugdje).

NTO CG realizuje ovu studijsku posjetu uz podršku lokalnih turističkih organizacija Bara, Ulcinja, Herceg Novog, kao i JP NPCG. Od strane turističke privrede posjetu su podržali hoteli Stara Čaršija i CUE, rizorti One&Only i Portonovi, kao i restoran “Mostina” na Rijeci Crnojevića.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti