Sjutra događaj koji je privukao veliku pažnju i u regionu, u Budvi raste bunt protiv održavanja

Sjutra događaj koji je privukao veliku pažnju i u regionu, u Budvi raste bunt protiv održavanja

 

   Budva je jutros osvanula izlijepljena čituljama predsjednika LGBT Foruma progres Zdravka Cimbaljevića. To je prvi znak protesta uoči sjutrašnjeg održavanje prve gay parade u Crnoj Gori, zakazane u Budvi, tačno u podne ispred zidina Starog grada.

Nepoznati počinioci su ih izlijepili na mjestima gdje se oglašavaju osmrtnice za preminule u Budvi, u tekstu čitulje jasno su stavili do znanja da neće dozvoliti da se parada održi. 

Dok se uveliko potpisuje peticija, protiv ove manifestacije, Opština i Vlada čvrsto su stale iza održavanje parade ponosa.

A peticija bi, koliko danas u podne trebala da bude predata u administraciju lokalne uprave i policiji.

Svoj jasan protest protiv parade izrekli su navijači fudbalskog kluba Partizan, njih 1000:

 “Energično se protivimo i osuđujemo ovaj devijantni i izopačeni skup. Sa žaljenjem konstatujemo da se na ovaj način baca mrlja na naš grad i sve porodične vrijednosti i tradiciju koju smo baštinili vjekovima. Budva, kao metropola turizma ne zaslužuje da u jeku turističke sezone bude domaćin i suorganizator ovakve nakaradne manifestacije. Cilj našeg udruženja je promovisanje zdravog, normalnog života, sportskog i viteškog duha kao i usmjeravanje djece tradicionalnim vrjednostima porodice, tako da izopačeni naumi homo - brakova kao i usvajanje djece po našem dubokom ubjeđenju, predstavljaju bolesne ideje nastranih stvorenja”, poručuju navijači, koji su kasno sinoć imali sastanak.

photo_1.png

 

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti