Golf teren u Tivtu teren dobio ime

Golf teren u Tivtu dobio ime

 

Novi golf teren u Tivtu, kompanije Boka grupe, od danas nosi naziv "The Royal Montenegro Golf & Country Club", o čemu je princ Dimitrij Romanov obavijestio crnogorskog predsjednika, Filipa Vujanovića. Iz Boka grupe je saopšteno da je Romanov, praunuk kralja Nikole I, imao čast da najavi prvi trofej Kupa, koji će se, već od naredne godine, dodjeljivati igračima mlađim od 25 godina. Trofej će se zvati Kup Velike Knjeginje Milice, u čast njegove bake, kćerke kralja Nikole I, koja je bila udata za velikog kneza Petra od Rusije.

 

Romanov je, nakon sastanka, kazao da se nada da će "The Royal Montenegro Golf & Country Club" postati prepoznat i van granica Crne Gore. "To bi trebalo da doprinese promociji Crne Gore kao mjesta rastućeg interesa i destinacije na kojoj se može uživati u brojnim sportskim aktivnostima na najvišem nivou", rekao je Romanov. Sastanku su prisustvovali supruga princa, princeza Dorit i osnivač i predsjednik Boka grupe, Džon Kenedi. Kenedi je rekao da će prvi Kup koji će se igrati u Crnoj Gori biti za igrače mlađe od 25 godina, a u ranim fazama koristiće se vježbalište i zelene površine za trening. Na šampionski teren sa 18 rupa, preći će se kasnije, čim bude završen. 

 

 

"Prikladno je da Kup nosi naziv bake princa Dimitrija, koja je Crnoj Gori predstavila prvo vježbalište za golf 1906. godine. Taj događaj će ubuduće biti obilježavan svake godine kroz naziv Kupa, koji je najavljen i osnovan na dan kada je prvi crnogorski golf teren, sa 18 rupa, imenovao svoj pokrovitelj pod nazivom The Royal Montenegro Golf&Country Club", zaključuje se u saopštenju.

 

 

 

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti