Goran Bregović napravio nezaboravan doček u Budvi FOTO

Izuzetno loše vrijeme, jak orkanski vjerata i gotovo polarna hladnoća, nisu poremetili da Budva u najluđoj noći zaiasta bude epicentar dobrog provoda i zabave.
Vremenske prilike koje nisu išle na ruku organizatoru Turističkoj organizaciji Budve i Opštini, na svu sreću donekle su su se stabilizovale u popodnevnim satima, kada je prestao da duva jak vjetar.
Trg ispod starogradskih zidina ponovo je bio tijesan za sve one koji su, došli iz svih krajeva bivše Jugoslavije, da u novu 2015. uđu sa pjesmama legendarnog Bijelog dugmeta.
Atmosferu je pred nastup Gorana Bregovića i Alena Islamovića, zagrijao crnogorski pop pjevača Danijel Alibabić, koji je imao zaista uspješan nastup.


A Dugmići, koji ove godine proslavljaju četiri decenije od izlaska svoga prvog albuma, nastup su počeli italijanskom „ciao bella“, nakon čega su se u potpuno novim aranžmanima ređali čuveni hitovi, ove , za vrijeme nekadašnje Jugoslavije najpooularnije grupe.


Tačno u ponoć, gosti su imali prilike da uživaju u spektakulranom vatrometu.
Ni hladno vrijeme nije uspjelo da pokvari sjajnu atmosferu koja je vladala na Trgu! Vjetar je u popodnevnim časovima kao naručeno, prestao. Program je počeo u 20.30 nastupom benda "Hornet" koji je uz classic rock hitove i obrade heavy metal bendova zagrijao atmosferu ispred Starog grada. Nakon njih na binu je izašao crnogorski pop pevač Danijel Alibabić i zatim je uslijedio pravi novogodišnji spektakl!Goran Bregović i Alen Islamović sa "Orkestrom za svadbe i sahrane" održali su fenomenalan koncert i pjevali u glas sa hiljadama sjajno raspoloženih ljudi, nizali su se hitovi kultnog "Bijelog dugmeta" kao i dobro poznate numere Gorana Bregovića”, kazala je portparolka TO Budve Darja Marović.


Procjene su da je u Budvi u novogodišnjoj noći bilo više od 15 hiljada ljudi, a novogodišnji program, koji je ukupno koštao 210 hiljada eura, nastavlja se danas, kada će već tradicionalno na centralnoj bini u 14. časova, biti održan svečani koncert klasične muzike „Mediteranskog revijskog orkestra“ kojim će dirigovati Radovan Papović, a nastupiće sopran Olivera Marcurio, mezz – sporan Jadranka Jovanović i tenor Diego Cavazzin.
U večernjem programu nastupiće pop pjevačica Milena Vučić, a nakon njen koncert će imati Toni Cetinski.
Programa 2. janura počinje u podnevnim satima i to smo posvetili onim najmlađima, kada će biti iozvedena predsta „ Dvije novogodišnje jelke i Niggor“. Dok uveče na sceni će nastupiti Nina Žižić i bend Crveno i crno, a nakon njen legendarni hrvatski bend „Parni valjak"

Fotografije Miloša Ćetkovića:

 

DSC_3083.jpgDSC_3094.jpgDSC_3110.jpgDSC_3153.jpgDSC_3349.jpgDSC_3361.jpgDSC_3409.jpgDSC_3450.jpgDSC_3469.jpgDSC_3499.jpgDSC_3524.jpgDSC_3547.jpgDSC_3606.jpgDSC_3762.jpgDSC_9482.jpgDSC_9504.jpgDSC_9529.jpgDSC_9532.jpg

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti