Gospoština prvi put ima svoju Mjesnu zajednicu

Naselje Gospoština iznad hotela " Avala" jedno od najatraktivnijih gradskih lokaliteta, sada je napokon dobilo i svoju Mjesnu zajednicu. Mještani su se organizovali , okupili oko ideje da se formira Mjesna zajednica, kako bi rješavali nagomilane problemi, koji decenijama unazad tište stanovnike ovoga naselja nadomak Staroga grada.

Skupština opštine je jednoglasno, glasali su odbornici vladajuće koalicije i opozicije, na poslednjem parlamentarnom zasijedanju aminovala formiranje ove Mjesne zajednice, koja je prethodno izabrala i petočlani Savjet. Savjet MZ " Gospoština" čine Petar Vasović, Sonja Nišavić, Ranko Bagarić, Ljubo Rađenović i Marina Flis.


Osnovni cilj MZ u narednom periodu će biti rješavanje infrastrukturnih problema, koji su eskalirali gradnjom stambenih zgrada u samom naselju, nedostatku parking mjesta, te apliciranje kod OPština Budva i Sekretarijata za investicije da se u Planu i Programu uređenja grada Gospoštini opredijele značajnija sredstva kako bi se kvalitet stanovanja podigao na veći nivo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti