Gostovanje profesora Vladimira Medenice

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u subotu, 9. novembra 2019. godine u 19 časova u prostorijama Biblioteke gostovaće profesor Vladimir Medenica, filozof, esejista i vlasnik izdavačke kuće “Logos” iz Beograda. Moderator večeri biće profesor Krsto Vuković.


Osim predstavljanja njegovih knjiga “Povratak”, “Triptih za genija”, “Odrazi u srebrnom ogledalu” i nekoliko riječi o vrhunskim izdavačkim poduhvatima, centralni dio večeri biće posvećen jeziku i pismu. Kroz lavirinte nadahnutog predavanja sa lajtmotivom u formulaciji “Jezik naš nasušni”, Medenica će problematizovati ključne strategijske odrednice jezičkog plana i kulturološkog sudara novog svjetskog poretka, tradicionalnosti i suštine našeg bića.
Jezik, riječ, slovo, smisao, biće ključne odrednice ove jedinstvene večeri u mjeri kojom Vladimir Medenica istrajava i na putu Bogotraženja. Na pravom putu istine i dubine ljudskog opštenja nasuprot svim defektima komunikacije umnogome kontaminirane savremene civilizacije.
Medenica je uredio i objavio preko 110 tomova ruskih mislilaca i umjetnika. Učestvovao je na brojnim naučnim konferencijama i filozofskim skupovima u Moskvi, Sankt Peterburgu, Bakuu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani a naročito na Moskovskom državnom univerzitetu Lomonosov i Ruskoj akademiji nauka. Takođe, značajno mjesto zavrijedio je i u Enciklopediji ruske filozofije i Enciklopediji Rume.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti