Grad teatar: 2. decembar „Crvena komuna“, Petrovac, od 20 časova

„Final act“ Lucije Barišić, autorski projekat koji je autorka uradila u saradnji sa Zagrebačkim kazalištem mladih, još je jedan projekat koji je nastao na osnovu ličnog iskustva.

Predstava „Final Act“ monodrama je glumice i autorke Lucije Barišić koja iz perspektive smrti kao zadnjeg finalnog čina, produbljuje i propitkuje sve tanke i fine niti života koje joj prethode. Predstava se bavi intimnom pripovijesti o činu umiranja na ličnom nivou, no takođe otvara mnoga pitanja koja se postavljaju u aspektu društva i kolektivnog straha od smrti. Predstava otvara i mapira karte sjećanja, mjesta odgađanja i čekanja završnog čina. Snažno suprostavlja život i smrt, realnost i imaginaciju, pozorišnu predstavu i ceremoniju sprovodi te u spokojnu tišinu i koncert kojim se slavi život. Budvanska publika imala je prilike da odgleda "Final Act" tokom 37. festivala "Grad teatar".

Rezervacije i informacije:

033/402-935; 068/875-155

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti