Grafička radionica u Spomen-domu „Crvena komuna“ u Petrovcu

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve i asocijacije Kulturvermittlung Steiermark iz Austrije 10. maja u Spomen domu „Crvena komuna“ održana je grafička radionica pod nazivom „Izlet u boju kroz monotipiju" . Radionicu je vodila umjetnica Maryam Farhang iz Teherana.

Tokom skoro dva sata kontinuiranog rada učesnici su imati priliku da se upoznaju sa cjelokupnim procesom tehnike monotipije i da se oprobaju u stvaranju grafičkog otiska pa su iz Spomen-doma, pored iskustva ponijeli i svoja umjetnička djela nastala u toku radionice.

Radionica je predstavljala završnu fazu saradnje sa organizacijom Kulturvermittlung Steiermark i sa njom je zvanično zatvorena izložba grafika šest umjetnika pod nazivom „Struggle and Contemplation“.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti