HG “ Budvanska rivijera” ostvarila 185 hiljada noćenja tokom jula i avgusta, slijedi odlična postsezona

Nakon svjetske zdravstvene krize i funkcionisanja turističke privrede u otežanim okolnostima globalne nestabilnosti, ova godina je za Hotelsku grupu Budvanska rivijera veliki povratak na turističku scenu destinacije.

Nakon perioda visoke sezone u kojem je naša Kompanija zabilježila gotovo 185 hiljada noćenja (posmatrano za mjesece jul i avgust) i ukupno 330.577 noćenja ostvarenih za 8 mjeseci rada, ostvareno je povećanje fizičkog obima prometa za 35% u odnosu na sezonu 2022.

Početak septembra je označio i lagani ulazak u postsezonski period od kojeg se prema obimu bukiranih aranžmana očekuju takođe pozitivni rezultati poslovanja.

Sa najavljenih 70 hiljada noćenja za septembar mjesec kroz niz MICE aranžmana, u konačnom bi podaci trebalo da budu sa procentom povećanja fizičkih pokazatelja za 54% u odnosu na uporedni prošlogodišnji period.

Ovo je još jedna potvrda prepoznatog brenda Hotelske grupe Budvanska rivijera koja će u postsezonskom periodu biti domaćin brojnih grupnih aranžmana i manifestacija međunarodnog karaktera (Sportske manifestacije, Team building skupovi...).

Turistička tržišta koja su u evidenciji dolazaka za septembar su raznolika i odnose se na emitivne zone Francuske, Mađarske, Turske, Srbije, Slovenije, Velike Britanije, Rumunije, Izraela, Egipta, Poljske, Austrije, Njemačke.

Takođe treba istaći podatak da je tokom svih prethodnih mjeseci pojedinačno zabilježeno povećanje fizičkog obima prometa u odnosu na pokazatelje iz sezone 2022.

Tendencija potenciranja postsezonkog perioda i aktivne promocije ponude, kao i tradicionalno prepoznat hotelski proizvod Grupacije, između ostalog za rezultat ima najavljene realizacije turističkih aranžmana za oktobar mjesec, i to u obimu od preko 15 hiljada noćenja. Dok za novembar za sada imamo najavljene dolaske iz Izraela, sa boravkom do 25. novembra.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti