HG Budvanska rivijera: Skandalozne odluke sudije Jovanića

Hotelska grupa " Budvanska rivijera" ocijenila je skandaloznom odlukom predsjednika Privrednog suda Blaža Jovanića da ne dozvoli da prinudno naplati potraivanje od Euromix trade.

"Poznat po svojim brojnim kontroverznim odlukama u prethodnom periodu, g-din Blažo Jovanić nastavlja praksu da kao predsjednik Privrednog suda Crne Gore i dalje bude akter skandaloznih odluka ovog suda. Koji su motivi g-dina Jovanića da, izvršenje koje je i po nalazu Vijeća sudija, donijeto na osnovu vjerodostojne isprave, ospori i omogući suprotnoj strani odugovlačenje u parničnom postupku, ostavljamo da javnost procijeni ali su za nas svakako još jedan pokazatelj njegovih neosnovanih  aktivnosti direktno usmjerenih protivinteresa našeg privrednog društva.
Nakon što je javni izvršitelj prihvatio naš predlog za izvršenje i naplatu  duga od 350.000,00 eura od izvršnog dužnika Euromix-Trade DOO Podgorica, HG „Budvanska rivijera“ je dobila rješenje kojim ovaj
sud usvaja prigovor izvršnog dužnika i upućuje nas na parnični postupak.
Ovakva odluka suda osim što je nezakonita ista je veoma opasna za pravni sistem, jer isti postupajući sudija Jovanić u svojoj odluci konstatuje da je mjenica podnijeta u skladu sa odredbom člana 38 stav 3
Zakona o izvršenju i obezbjeđenju odbijajajući argumentaciju izvršnog dužnika, pa je nejasno šta treba raspraviti u parničnom postupku ako je mjenica zakonita, osim ukoliko nema lični interes da se prolongira postupak a na štetu HG „Budvanske rivijera“.

Nadamo se da će ovakvi i slični skandalozni postupci g-dina Jovanića, čiji su  motivi  daleko od pravde, pravičnosti, efikasne i blagovremene pravne zaštite,  uskoro biti predmet preispitivanje njegovih odluka i utvrđivanja odgovornost" navodi se u saopštenju hotelske kompanije.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti