Horizon IP Scan – besplatna podrška preduzećima u oblasti intelektualne svojine

Evropska komisija (EK) najavila je uvođenje specijalizovanih savjetodavnih usluga o intelektualnoj svojini (IS) u cilju pružanja pomoći inovativnim preduzećima u različitim fazama procesa istraživanja i inovacija. S tim u vezi, pokrenut je servis „Horizon Intellectual Property (IP) Scan“, kao prva besplatna linija podrške Evropske komisije u oblasti intelektualne svojine, dizajnirana da pomogne evropskim start-up kompanijama i drugim malim i srednjim preduzećima (MSP) uključenim u zajedničke istraživačke projekte, koje finansira EU, a čiji je cilj efikasno upravljanje i valorizacija IS u istraživačkim i inovacionim poduhvatima.

Horizon IP Scan namijenjen je prvenstveno evropskim start-up preduzećima i MSP koja će potpisati Horizon (2020/Europe) Sporazum o dodjeljivanju bespovratnih sredstava (Grant Agreement) ili su nedavno potpisala sporazum (do šest mjeseci nakon potpisivanja). MSP zainteresovana za usluge Horizon IP Scan modu se prijaviti u bilo kom trenutku putem internet stranice Horizon IP Scan.

Više informacija o samom servisu, načinu pružanja usluga i načinu prijavljivanja dostupno je na internet stranici https://intellectual-property-helpdesk.ec.europa.eu/horizon-ip-scan_en.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti