Hotel Mogren bez dozvole za rad, radnici tijelima branili od pečaćenja

 Više od 50 radnika juče je svojim tijelima spriječilo turističku inspekciju da zapečati hotel „Mogren“, nakon čega su se inspektori povukli.

  Radnici kompanije Merkur sistem, koja vodi hotel, zaprijetili su da će svojim životima spriječiti inspektore, revoltirani odlukom Uprave za inspekcijske poslove da  stavi bravu na hotel. A sporna je dozvola za rad. Hotel koji je u vlasništvu HG „Budvanska rivijera”,  u zakup već punih 13 godine drži firma Merkur sistem biznismena Milana Mrvaljevića.

 Upravo ove dvije kompanije i vode sudski spor. Dok u Budvanskoj smatraju da ugovor o zakupu ne postoji i da Merkur treba da napusti hotel, dotle druga strana je spremna da to učini, ali pod uslovom da im se isplati milionska ulaganja u hotel. Međutim, od maja mjeseca hotel nema dozvolu za rad,  kako tvrde u inpspekcji, koja je tokom ljeta u više navrata zabranjivala rad. Međutim, u Merkur sistemu , smatraju da imaju neograničenu dozvolu, jer je to rješenje o obavaljanju turističke djelatnosti još 2003. potpisao ministar Predrag Nenezić.

photo.jpg

 U znaka protesta, radnici su juče izlijepili kompletna ulaza u hotel, i recepciju paraloma, koji su kao direktne krivce, što se namjerava zapečatiti hotel naznačili predsjednika UO HG „Budvanska rivijera“  Svetozara Marovića i direktora Uprave  Božidara Vuksanovića.

Inspekcija je nakon punih šest sati odustala od namjere.

photo1.jpg

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti