Hotelska grupa Budvanska rivijera AD nastavlja niz uspješnih poslovnih godina

“Za grupaciju Budvanska rivijera 2018. je bila još jedna uspješna poslovna godina, čime ova kompanija zadržava kontinuitet u ostvarivanju pozitivnih poslovnih rezultata po svim parametrima poslovanja”, saopšteno je iz ove hotelske kompanije.Navode da je ovo bika turistička sezona u kojoj je za 11 mjeseci rada i preko šest mjeseci intenzivnog trajanja turističke sezone, ostvareno 485.839 noćenja i postignuti pozitivni rezultat sa povećanjem od preko 16 hiljada noćenja u odnosu na prošlu godinu.


“Ovo značajno povećanje fizičkog obima prometa od 3% pratilo je i povećanje finansijkih parametara, pa je tako zabilježeno povećanje prihoda od prodaje aranžmana za 6% u odnosu na uporedni prošlogodišnji period.Svi hoteli Grupacije, naročito objekti visoke kategorije, zabilježili su porast broja noćenja pa će tako i ova turistička godina ostati upamćena po turističkom prometu koji je premašio i 2017. godinu i plan Hotelske grupe za 2018. godinu.Sezona koja je počela 12.aprilaotvaranjem hotela Aleksandar, potom otvaranjem Slovenske plaže i hotela Castellastva završena je krajem oktobra mjeseca i u ovom segmentu sezonalnosti označila povratak nekadašnjim trajanjima turističkih sezona. I upravo u vansezonskom periodu ređali su se pozitivni pokazatelji koji su još jedna potvrda sezone koja postavlja nove rekorde. Tako je u aprilu Grupacija imala veći promet za 16%, maju 19% a u oktobru za čak 30% u odnosu na iste mjesece 2017”, ističu iz Hotelske gruoe.
Bila je ovo turistička godina gdje je u jednom dijelu turističke sezone u Hotelskoj grupi bilo zaposleno preko 600 radnika na sezonskim radnim pozicijama, koji su svoj angažman imali posredstvom Zavoda za zapošljavanje Crne Gore.

“Izazov ove turističke godine za Hotelsku grupu bila je odluka da hotel Palas radi tokom cijele godine i da uz porodične, wellness i romantične paket aranžmane kreira novu jesenje - zimsku hotelsku ponudu. Sa preko 4 hiljade noćenja i sa velikim brojem prezadovoljnih turista koji su bili gosti hotela Palas u tom periodu, Grupacija sa istim programom paketa nastavlja i u 2019. Ne treba izostaviti i veliki broj seminara, konferencija, team building i work shop radionica koji su se takođe održavali u ovom hotelu jer je conference ponuda Palasa sa nekoliko kongresnih sala i pratećom tehičkom opremljenošću, ispunjena prema svim kriterijumima Mice turizma.”, tvrde u ovoj kompaniji.

Ističu da Ono što je ove godine nesumnjivo osvježilo ponudu Budve jeste kulturno zabavni program kroz niz koncerata velikih muzičkih zvijezda sa prostora nekadašnje Jugoslavije, organizovan u hotelu Mogren. “Atraktivan program izdvojio je ponudu ovog hotela i donio nešto sasvim novo i drugačije od svega do sada ponuđenog u Budvi. Uz bogatu gastro ponudu pop up restorana Makarul i koncerte Zorice Kondze, Vanne, Kaliopi, 4 Tenora, Sevdah benda Mogen je ovoj sezoni dao poseban pečat. Svakako u ovom hotelu je u pripremnom dijelu sezone nakon adaptacije Gradske kafane i recepcije postignuta značajna vizuelna i kvalitativna transformacija koja je zasigurno bila još jedan dobar potez Grupacije u cilju podizanja kvaliteta ponude. Ova investicija zajedno sa adaptiranje restorana u Turističkom naselju Slovenska plaža koji je u dijelu kategorisanom sa 4 * iznosila je preko milion i po eura. Ono što je takođe važno pomenuti jeste da hotel Mogren i sada u ovom već zimskom periodu nastavlja tradiciju okupljanja mještana i gostiju Budve uz povremeno organizovane muzičke večeri čime i dalje opravdava epitet kultnog mjesta grada.”, ocijeniki su u Hotelskoj grupi.

Osim dobrih poslovnih rezultata za Grupaciju je 2018.godina značajna, jer je ova kompanija za sada jedina u Crnoj Gori koja je u svoje poslovanje uvela sistem integrisanog upravljanja. “Pa je tako u Hotelskoj grupi, osim postojećih ISO standarda iz oblasti menadžmenta pripreme i posluživanja hrane i pića, upravljanja kvalitetom i iz oblasti zaštite životne sredine, na berzi u Londonu Kompaniji je uručen sertifikat Travellife gold za svih pet hotela, nakon čega je realizovana ideja integrisanog upravljanja. Budvanska rivijera je i ovim potezom potvrdila nastojanje i namjeru da, bez obzira na ogromna finansijska ulaganja, strategija poslovanja prije svega podrazumijeva kvalitet ponude i to – standardizovane ponude, usaglašene sa međunarodnim normama a za uzvrat Drušvo ima mnošvo benefita na svim poljima poslovanja.
Svi rezultati rada bili su i nagrađivani, pa je tako Grupacija u ovoj godini dobila nekoliko priznanja, počev od festivala nekretnina i investicija Frei (priznanje za podršku afirmacije ove manifestacije); zatim za marketinšku kampanju Dobre navike ne treba mijenjati dodijeljenu u Dubrovniku na stručnoj konferenciji hotelijera Best stay 2018 i WBA nagrada za implementaciju standarda u hotelijerstvu”, kazu u hotelskom kompaniji
U hotelskoj grupi su najvećim dijelom već ugovoreni kapaciteti za sljedeću godinu, sa dugogodišnjim partnerima, renomiranim touroperatorima koje je takođe važno pomenuti u dijelu postizanja dobrih rezultata rada. A ono što će zasigurno obilježiti narednu turističku godinu i biti od velike važnosti zasportsku Crnu Goru jeste velika manifestacija Igre malih zemalja u organizaciji Crnogorskog Olimpijskog komiteta Crne Gore u periodu od 25. maja do 02. juna, a domaćin će biti Turističko naselje Slovenska plaža.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti