Idejno rješenje - Šetalište Pržno

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore potpisalo je Ugovor o reviziji Glavnog projekta za rekonstrukciju šetališta u Pržnom od zapadnog kraja hotelskog kompleksa „Maestral“ do istočnog kraja plaže Pržno. Reviziju radi preduzeće „All-ING“ iz Kotora. Javno preduzeće je inteziviralo aktivnosti na izradi kompletne projektne dokumentacije, kako bi se za vrijeme ljetnjih mjeseci raspisao tenderski postupak za odabir izvođača radova, a rekonstrukcija počela već na jesen tekuće godine.Podsjećamo da je Idejni projekat za uređenje obalnog šetališta u naselju Pržno predat prije desetak dana Glavnom gradskom arhitekti Opštine Budva, te da do kraja ove sedmice očekujemo dobijanje saglasnosti, kako bi efikasno nastavili aktivnosti na završetku Glavnog projekta.

Idejno rješenje, koje je za Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore uradio projektantski studio „Civil Engeener“ usaglašeno je sa zahtjevima mještanima Pržnog, vlasnika privatnih i ugostiteljskih objekata na samom šetalištu, te predstavnicima MZ Sveti Stefan i hotela „Maestral“.

Projektom je predviđeno da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 m2. Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a kandelaberi i parkovski mobilijar biće u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentomjednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju.

Ukupna vrijednost projektovanja iznosiila je 9.200,00 €, a JP za upravljanje morskim dobrom je za 2020. godinu planiraloiznos od 95.000 € za prvu fazu uređenja.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti