INFOFEST- 26. Festival informatičkih dostignuća u Budvi

Ovogodišnji, 26. Festival informatičkih dostignuća - Infofest 2019 pod sloganom „Nikad važnije“, održaće se u periodu od 29. septembra do 5. oktobra, u hotelu „Avala Resort & Villas“ u Budvi.

Infofest kao najznačajnija ICT regionalna manifestacija i ove godine okupiće više od hiljadu učesnika iz ICT kompanija, državnih organa, javne uprave, finansijskih instiitucija, industrije, javnih preduzeća, obrazovnih institucija, zdravstva, telekomunikacionih operatora i sektora energetike i velikih značajnih privrednih sistema.

U programu Festivala www.infofest.com predstaviće se 45 kompanija i institucija, zvaničnih učesnica Infofesta 2019 i to vodeći svjetski tehnološki brendovi Oracle, Microsoft, SAP, Hewlett Packard Enterprise, Symantec, Atos, SAS Institut i najznačajnije regionalne ICT firme SBS, Payten, Infolink, Lanaco, S&T, Čikom, Enetel, Digit, E-Smart, Nextsense.

U programskom fokusu Festivala je problematika digitalne transformacije u kontekstu novih tehnoloških platformi, računarstvo u oblaku, Internet stvari, vještačka inteligencija, mašinsko učenje, „big-data“ strukture, kao i „dataizam“, revolucionarno nov koncept razumijevanja podataka, informacija i algoritama.

Ministarstva javne uprave na ovogodišnjem Infofestu predstaviće se kroz panele i prezentacije na temu e-Demokratija, Nacionalni okvir interoperabilnosti (NOI) u cilju elektronske razmjene podataka između organa javne uprave, unapređenje elektronskog poslovanja javne uprave, kao i o razvoju e-uprave na nacionalnom nivou i sajber bezbjednosti.

Prvi put na Infofestu biće održano IT takmičenja hakaton: Projekat „odeon“ –„Neka dostupno bude i korisno“ u organizaciji Privredne komore Crne Gore i Ministarstva javne uprave.

Pored kompanijskih prezentacija, u okviru Infofesta su i posebni programi i to 17. Međunarodna konferencija regulatora u domenu elektronskih komunikacija, čiji su nosioci EKIP i Međunarodna unija za telekomunikacije, zatim deveto savjetovanje „Digitalna teritorija pošte“ u organizaciji Pošte Crne Gore, dva panela Regionalne škole javne administracije (ReSPA) o značaja otvorenosti podataka za ukupan reformski proces.

Biće predstavljeni i novi ERASMUS+ projekti i održano nekoliko okruglih stolova. I ove godine, posebna Infofest-sesija je Regionalna naučno-stručna konferencija „Infofest-Pulse“, na kojoj se predstavljaju najuspješniji autorski radovi odabrani po javnom pozivu. Privredna komora Crne Gore organizovaće zajednički izložbeno-prezentacioni nastup deset perspektivnih crnogorskih ICT kompanija.

U okviru „Infofest izložbe“ postavljene u slobodnim hotelskim prostorima, punktove će imati 12 kompanija.

Organizator Infofesta 2019 se potrudio da, pored kvalitetnog zvaničnog programa, obezbjedi i atraktivne prateće sadržaje koji će doprinijeti pozitivnoj poslovnoj atmosferi i ugodnom boravku učesnika Infofesta koji dolaze iz gotovo svih evropskih država.

Posljednje festivalske večeri, Programski odbor Festivala će, na osnovu praćenja svih programskih sadržaja,najuspješnijim učesnicima dodijeliti tradicionalne Infofest nagrade i priznanja.

Ceremonija svečanog otvaranja Infofesta 2019 održaće se 29. septembra u 20:30 časova, na platou hotela „„Avala Resort & Villas““.

Festival zajednički organizuju Ministarstvo javne uprave i konsultantska kompanija Biznis Link iz Beograda

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti