Inspekcija da oštro kontroliše državnu i lokalnu administraciju

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) produžilo je na još nedjelju dana primjenu mjera protiv širenja novog koronavirusa u Glavnom gradu Podgorici.

Nadležne inspekcijske službe su zadužene da odmah počnu da sprovede oštre kontrole poštovanja propisanih mjera prije svega u službama na državnom i lokalnom nivou.

Institucije moraju biti primjer u svemu pa i u poštovanju mjera – konstatovano je na sjednici.

NKT je razmotrilo epidemiološku situaciju, i konstatovalo da su mjere u Sjevernom regionu dale rezultate čime se stiču uslovi da se, shodno današnjoj najavi, na sjednici u nedjelju razmotri značajno ublažavanje epidemioloških mjera u opštinama Sjevernog regiona.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti