Inspekcije na terenu, ne poštuju se mjere u lokalima

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove tokom prethodne dvije nedjelje izvršile su 6012 kontrola po pitanju poštovanja važećih epidemioloških mjera. Tokom ovih kontrola, koje su vršile Zdravstveno-sanitarna inspekcija, Turistička inspekcija, Tržišna inspekcija, Inspekcija rada, Inspekcija za igre na sreću utvrđeno je 12 nepravilnosti.
Najčešće utvrđene nepravilnosti su se odnosile na sjedenje za stolom većeg broja gostiju od dozvoljenog, nepridržavanje propisane udaljenosti između stolova, nenošenje zaštitnih maski od strane osoblja, neobezbjeđivanje propisane distance između gostiju, nepoštovanje mjere zabrane rada, nepoštovanje Rješenja o samoizolaciji, nekorišćenje propisane zaštitne opreme od strane zaposlenih.

“Tokom poslednje dvije nedjelje izdato je 14 prekršajnih naloga u vrijednosti od 13.900,00€. Takođe pokrenut je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka gdje su uočene veće nepravilnosti, pa je traženo od suda da odredi visinu kazne. Podsjećamo da inspektor na licu mjesta može izreći samo minimalan iznos kazne, dok za veće prekršaje može pokrenuti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka. Nastavljamo da apelujemo na građane i poslovne subjekte da poštuju važeće mjere, radi što bržeg vraćanja u redovno stanje, a napominjemo da kazne nisu male (za fizičko lice 100 do 2000 €, od 2.000 – 20.000€ za pravno lice i  200 – 2.000 € za odgovorno lice u pravnom licu, za preduzetnika 350 – 6.000 €)”, navodi se u saopštenju PR služba Uprave za inspekcijske poslove.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti