Inspekcije uključene u EU projekat „Evropska platforma za socijalnu politiku i zapošljavanje“

U okviru projekta „Evropska platforma za socijalnu politiku i zapošljavanje“. (“Employment and Social Affairs Platform 2 -ESAP 2) koju sprovodi Internacionalna organizacija rada (ILO),juče je održan sastanak u Upravi za inspekcijske poslove sa čelnicima iz inspekcija rada iz regiona.

Sastanku su prisustvovali direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani, inspektori rada  i ostali saradnici, kao i inspektori rada iz Bosne i Hercegovine i Kosova.
“Cilj ovog projekta je podizanje efikasnosti u svim oblastima kada je riječ o  nadležnostima inspekcije rada u svim zemljama regiona. Jedan od segmenata projekta je i posjeta i analiziranje rada Inspekcije rada Crne Gore od strane dvije susjedne zemlje. Delegacija inspektora iz regiona prisustvovala kontrolama izoblasti zaštite i zdravlja na radu, kao i iz oblasti radnih odnosa i zapošljavanja, nakon čega je uslijedila uporedna razmjena iskustava i znanja, ali i predlozi za prevazilaženje problema na terenu.
Posjeta delegacije inspektora rada i predstavnika ILO-a podrazumijeva seriju sastanaka sa važnim institucijama koje se tiču problematika iz sfere socijalne politike i zapošljavanja. U tom pravcu je i održan  današnji sastanak u Upravi za inspekcijske poslove, Uniji poslodavaca i Uniji sindikata Crne Gore. Sjutra će se nastaviti serija sastanaka i u susjednoj Albaniji, u Tirani, gdje će naši inspektori rada učestvovati na dvodnevnoj konferenciji na temu „Zapošljavanje i socijalna politika“.Direktor Uprave za inspekcijske poslove Ilir Harasani na kraju sastanka zaključio je da zajedničkom regionalnom saradnjom  i uz podršku institucija Evropske unije sigurno možemo postizati sve bolje rezultate u na svim nivoima javne uprave”, saopštila je PR služba Uprave za inspekcijske poslove

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti