Inspekcije za vrijeme praznika izvršile 479 kontrola

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove Crne Gore su u dane praznika izvršile 479 kontrola u dijelu poštovanja epidemioloških mjera.

Tokom kontrola koje su vršile turistička, tržišna, zdravstveno-sanitarna, inspekcija rada i inspekcija za igre na sreću, utvrđene su dvije nepravilnosti i to u oblasti ugostiteljstva, pa je turistička inspekcija kaznila počinioca sa jednim zahtjevom za pokretanje prekršajnog postupka i dva prekršajna naloga od ukupno 2500 eura.
“S obzirom na ove podatke možemo reći da su se epidemiološke mjere tokom praznika u najvećem broju slučajeva poštovale. Inspekcije Uprave nastaviće revnosno da kontrolišu poštovanje epidemioloških mjera i u narednom periodu. Nastavljamo da apelujemo na građane i poslovne subjekte da poštuju važeće mjere radi održavanja povoljne epidemiološke situacije”, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti