Inspektori u pojačanom nadzoru manifestacija na otvorenom

Direktor Uprave za inspekcijske poslove, Ilir Harasani i pomoćnica direktora, Ana Vujošević, održali su u Tivtu sastanak sa koordinatorkom za Tivat i Kotor, dr Višnjom Orban i svim domicilnim i dodatno angažovanim inspektorima u skladu sa Planom pojačanog nadzora.

Na sastanku je dogovoren plan budućih inspekcijskih nadzora u skladu sa trenutno važećim mjerama, sa posebnim osvrtom na kontrolu epidemioloških mjera prilikom održavanja najavljenih manifestacija na otvorenom, kao i poštovanja epidemioloških mjera prilikom ulaska u noćne klubove i diskoteke. Inspektori će od početka manifestacija na otvorenom kontrolisati posjedovanje jednog od 4 elementa Nacionalne digitalne covid potvrde, kao i da li ovlašćeno lice subjekta nadzora vrši provjeru posjedovanja potrebnih potvrda prilikom ulaska gostiju u unutrašnjost ugostiteljskog objekta, noćnog kluba ili diskoteke.

Po pitanju kontrole epidemioloških mjera, u periodu od 30.07. do 03.08.2021 . godine u primorskim opštinama izvršeno je 1.100 inspekcijskih pregleda, utvrđeno je 35 nepravilnosti, izdata su 4 naloga za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 38 prekršajnih naloga u novčanom iznosu od 350 do 2.500 eura po subjektu nadzora.

“Pozivamo sve ugostitelje da urede vakcinaciju svojih zaposlenih i da odrede lice koje će vršiti provjeru posjedovanja jednog od elemenata Nacionalne digitalne covid potvrde, kako bismo sačuvali stabilnu epidemiološku situaciju i izbjegli kažnjavanja i podnošenje krivičnih prijava protiv prekršilaca.Građani imaju mogućnost prijavljivanja nepravilnosti na naš besplatni broj call centra 080 555-555, kao i na mail adresu: upravazainspekcijskeposlove@uip.gov.me
 Na kraju, apelujemo na građane i sve privrednike da poštuju mjere kako bismo sačuvali zdravlje svih nas i postigli što uspješnije rezultate sezone”, saopšteno je iz Uprave.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti