Inspektori Uprave za inspekcijske poslove tokom prvih sedam dana pojačanog nadzora izrekli kazni u novčanom iznosu od 514.930,00 eura

Kao što je i prethodno najavljeno iz Uprave za inspekcijske poslove, pojačan inspekcijski nadzor u 6 primorskih opština počeo je 1. jula.

Preko 70 inspektora iz inspekcije rada, tržišne, turističke i zdravstveno-sanitarne inspekcije konstantno je na terenu i tako će biti do kraja avgusta.

Nakon presjeka koji ne napravljen nakon prvih sedam dana, ukupno je izvršeno 865 inspekcijskih nadzora i izdato prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 514. 930,00 eura.

Ukupno je zatvoreno 19 objekata od čega 2 objekta zbog neprijavljene trgovine a ostalih 17 zbog rada nedeljom. Podnijeto je i 5 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

Najčešće nepravilnosti ticale su se rada bez ugovora o radu i prijave na obavezno socijalno osiguranje, rada stranaca bez dozvole za privremeni boravak i rad, neposjedovanja sanitarne knjižice, neizdavanje fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima, istekle kategorizacije ugostiteljskih objekata, neposjedovanja odobrenja za rad, nepoštovanja Zakona o žigu, i tako dalje.

Koristimo priliku da još jednom apelujemo na sve privredne subjekte da se pridržavaju zakonskih propisa koji su na snazi.

Tokom vikenda dok traje pojačan inspekcijski nadzor kao i u prazničnim danima pred nama biće organizovana dežurstva službenika Uprave za inspekcijske poslove, stoga još jednom pozivamo sve građane da prijave nepravilnosti pozivom na besplatni call centar 080/555-555 ili slanjem mail-a na mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti