Interaktivni outdoor totem postavljen ispred Starog grada u Budvi

U cilju unapređenja savremenih vidova promocije bogate turističke i kulturne ponude jednog od najstarijih gradova na Jadranu, a ujedno i najvažnijeg turističkog centra Crne Gore, Turistička organizacija opštine Budva je, ispred zidina Starog grada, preko puta hotela “Mogren”, postavila “interaktivni outdoor info totem”.

“Brojni posjetioci Budve, ali i njeni stanovnici, na brz i jednostavan način, zahvaljujući najinovativnijem interaktivnom totemu u sektoru turizma, mogu doći do informacija o svim vidovima smještaja na budvanskoj rivijeri, gastronomskoj ponudi, atrakcijama, plažama, aktivnostima, ali i upoznati se sa najvažnijim servisnim informacijama, uključujući i aktuelne koje se odnose na koronavirus i mjere koje se preduzimaju u cilju bolje bezbjednosti i zaštite zdravlja.” – istakli su u TO Budva.
Interaktivna mapa sa označenim lokalitetima olakšava prostorno snalaženje posjetilaca, a moguća je interakcije sa mobilnim uređajima korisnika koja se ostvaruje preko QR kodova.
Budvanski “info totem” predstavlja jedno od najboljih interaktivnih rješenja na svijetu. Vrhunske komponente koje su ugrađene, profesinalni Samsung ekran sa visokim osvjetljenjem, računar visokih performansi sa UPS-om, sistem za klimatizaciju, antivandal kućište, obezbjeđuju njegov pouzdan rad.
Projekat koji je sada realizovan je započet prošle godine, a u dugoročnom je planu postavljanje novih interaktivnih info totema na više lokacija i kreiranje digitalne mreže sa centralizovanom kontrolom, preko kojih će se ostvariti sinhronizovana promocija turističke i kulturne ponude na cijeloj teritoriji opštine, a digitalna komunikacija, tokom cijele godine, podići na viši nivo.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti