Interaktivno predavanje na temu nematerijalnog kulturnog nasleđa „Šapat prošlosti - pričajmo o očuvanju našeg kulturnog nasljeđa”

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u četvrtak 23. novembra 2023. godine u 19 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” održano interaktivno predavanje na temu nematerijalnog kulturnog nasleđa „Šapat prošlosti - pričajmo o očuvanju našeg kulturnog nasljeđa”.

Autori i moderatori su bili MA etnolog-antropolog Ljubica Miličić i muzejski savjetnik Goran Bubanja.

Interaktivno predavanje je naišlo na lijep odziv posjetilaca. Tokom susreta vodio se razgovor o elementima nematerijalnog nasljeđa i inicijativama koje ce biti upućene Upravi za zaštitu kulturnih dobara. Prisutni su učestvovali u diskusiji, te smo se uvjerili da je ovakav način razgovora o nasljeđu prijemčiv za lokalno stanovništvo.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti