Isak Adižes u Budvi na Akademiji znanja

Put do liderstva, nova knjiga Isaka Adižesa, jednog od vodećih svjetskih eksperata u oblasti menadžmenta koji svoju teoriju zasniva na spajanju različitosti, biće u petak, 20.09. u 16h promovisana u Akademiji znanja u Budvi.

Adižes, koji je osnovnu školu završio u Jugoslaviji i odlično govori naš jezik, naglašava da je svoj život i karijeru posvetio spajanju različitosti – kao što su prsti na ruci različiti ali svi zajedno.

Nije lako biti zajedno kada smo različiti, ali kako naučiti da se poštuju i razumeju različitosti – to nas oplemenjuje“, izjavio je Adižes.

Otkrio sam da se u svim zemljama u kojima sam radio – kao što su Tajvan, Japan, Švedska, Meksiko, Grčka, Izrael, Velika Britanija i SAD – moji uvidi u stilove upravljanja  mogu primjeniti, bez obzira na to što se njihove kulture međusobno mnogo razlikuju. Stilovi upravljanja i ponašanje ne zavise od kulture, iako društvena kultura, kako sam primjetio teži da učvrsti  autentično upravljačko ponašanje. Osnov lidera je da smanji prepreke i omogući ljudima da idu naprijed.”

Knjiga Put do liderstva nastajala je 30 godina i na neki način predstavlja rezime Adižes teorije menadžmenta. Filozofija življenja, rada i upravljanja utkane su skoro u sve rečenice Isaka Adižesa. Knjiga Put do liderstva je aktuelna i instruktivna, zasnovana na konkretnim primjerima: kako poboljšati sopstveni stil upravljanja i kako se odnositi prema ljudima čiji se stilovi razlikuju. Knjiga može pomoći menadžerima da realno sagledaju sebe.

Ukoliko ste zainteresovani da budete upoznati sa aktuelnim trendom u teoriji upravljanja, obavezno dodjite na Akademiju znanja.

Na promociji govore:

  1. Pozdravna riječ: Mr Miško Rađenović, direktor Akademije Znanja;
  2. prof. dr Vujadin Vešović, dekan Fakulteta za saobraćaj, komunikacije i logistiku;
  3. mr Radoica Luburić, izvršni diektor Centralne banke Crne Gore;
  4. Zorica Stablović Bulajić, direktorka izdavačke kuće Hesperia edu;

i naravno

  1. Prof. dr Isak Adižes, autor

Predavanja Isaka Adižesa organizovana su na četiri jezika u protekle četiri decenije u 52 zemlje na svim kontinentima sveta za 100.000 menadžera. Adižes posjeduje 15 počasnih doktorata. Osnivač je i predsjednik Adižes instituta u Santa Barbari, koji je prema časopisu Executive Excellence (SAD) među prvih deset u Americi. Adižes je i renomirani konsultant kompanija i vlada, nekoliko premijera i šefova država.

PODIJELI

Tagged under

Media

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti