Italijani zbog odluke svoje Vlade otkazuju rezervacije za Hrvatsku

Novi udarac hrvatskom turizmu zadala je Italija. Pred sam Ferragosto italijanski ministar zdravstva Roberto Speranza potpisao je uredbu kojom se zahtijeva test na koronavirus za sve koji stižu iz četiri države: Grčke, Malte, Španije i Hrvatske.To u praksi znači da sve osobe koje ulaze u Italiju iz Hrvatske moraju prilikom ulaska pokazati negativan test koji nije stariji od 72 sata ili se u roku od 48 sati, od ulaska u Italiju, moraju testirati.

'Cijelo jutro primamo pozive italijanskih turista kojima je žao zbog ove odluke. Međutim, pokazuju i dalje interes za Hrvatskom i žele doći u Hrvatsku', kaže za Dnevnik.hr Viviana Vukelić, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Italiji.


"Već bilježimo otkazivanje rezervacija', tvrdi direktor istarskog kampa 'Mon Perin' Massimo Piutti.
Budva je godinama unazad tokom avgusta bila omiljena destinacija za italijanske goste, ali nažalost ove sezone je njihov dolazak izostao.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti