Poslovanju Mediteran reklama prijeti aranžman sa Lovćen filmom

Novi menadžment “Mediteran reklama” od početka svog mandata u više navrata dopisima i taksativno je ukazivao svom osnivaču, Opštini Budva, na prijetnju po poslovanje preduzeću od strane bioskopa i firme "Lovćen film", a na osnovu preuzetih obaveza po odluci SO Budva i ugovora o davanju u dugorocni zakup od 20 godina prostora u TQ Plazi.

To je Primorskim novinama kazao izvršni direktor Mediteran reklama” Blažo Radjenović.


Naša obaveza po tom ugovoru je bila ustupanje javnih površina na kojima je "Lovćen film" postavio bilborde, njih 11, a za potrebe reklamiranja i promocije u cilju pospješivanja kinematografije i filma. I u javnim istupima sam više puta ponovio da oni zloupotrebljavaju javnu površinu koja ima je predvidjena i ucrtana našim planom koji se donosi na 3 godine, te umjesto reklama za pospješivanje filma i kinematografije, oni taj reklamni prostor koriste za rentiranje trećim licima, te tako nama predstavljaju direktnu konkurenciju i nanose veliku finansijsku štetu, a pri tom su oslobodjeni komunalne reklamne takse i svih drugih fiskaliteta od svih opštinskih preduzeća i Opštine Budva”, kazao je Radjenović.


Prema njegovim riječima oni su ovo negirali i tražili dokaze da zloupotrebljavaju rješenja koja su im data od strane "Mediteran reklama":


Shodno tome mi smo uradili zapisnike sa foto elaboratom na kojima se mogu vidjeti razni prehrabeni proizvodi, girosi, kokošje supe, jetrene paštete, neki hoteli...sve do "srpskih oslobodioca koji marširaju Budvom" dakle sve drugo samo ne ono što ima veze sa bioskopom, takođe u prilog našoj tezi da oni rentiraju te bilborde i reklamne zastavice kao i platna i time zloupotrijebljavaju rješenja o postavljanju istih na javni opštinski prostor govori i nedavna izjava našeg menadžera opštine Budva koji kaže da je ZAKUP na bilbordima istekao i da je "hrabra srpska vojska" sa bilborda uklonjena zbog toga. U konačnom, kao rezultat svih naših napora da ukažemo na štetnost ugovora između Opštine Budva i "Lovćen filma" a na štetu našeg preduzeća, stigao je dopis od našeg osnivača da je pokrenuta krivična prijava protiv aktera potpisnika ugovora i aneksa, koji su i osnovni i aneks ugovor mimo Skupštinske odluke i negativnog mišljenja opštinske tenderske komisije ipak dopunili onako kako im je odgovaralo i to potpisali. Mi ćemo slijediti instrukcije osnivača i na prvom Upravnom odboru donijeti odluku o ukidanju svih rješenja "Lovćen filmu" do odluke po pokrenutoj krivičnoj prijavi u ovom sklopljenom poslu”, naglasio je Radjenović.


To znači, kako je kazao, da će preduzeće "Lovćen film" biti u obavezi da ukloni sve svoje reklamne objekte za koje Mediteran reklame budu ukinuli rješenja.
ukoliko ne postupe po našem dopisu isti će bit proslijeđen izvršnoj službi Komunalne inspekcije i policije koja će ih ukloniti”, zaključio je Radjenović.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti