Njemački mediji TV RTL i portal Fokus : ”Crna Gora je jedna od prvih destinacija koja će spremno dočekati turiste

Na jednoj od najgledanijih njemačkih televizija “RTL”, u okviru emisije „Život-ljudi, trenuci, događaji“ („Life - Menschen, Momente, Geschichten”), emitovan je prilog o Crnoj Gori kao bezbjednoj turističkoj destinaciji koja će, kada se stvore mogućnosti za realizaciju turističkih putovanja, spremno dočekati svoje goste.

“Mala balkanska država Crna Gora nas iznenađuje ove nedelje sa izjavom da planiraju otvaranje hotela i restorana već 18. maja”, navodi se na početku priloga o našoj zemlji, dok se prikazuju impresivni kadrovi prirodnih i kulturnih ljepota Crne Gore.

U izjavi za “RTL”, predstavnik Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, istakao je da su turistički poslenici u Crnoj Gori, spremni da, kada za to dođe vrijeme u zavisnosti od epidemiološke situacije, pruže maksimalno kvalitetnu uslugu za sve goste koji dođu u našu zemlju, primjenjujući u potpunosti higijenske protokole i mjere propisane od strane nadležnih svjetskih zdravstvenih institucija, kako bi pružili maksimalnu bezbijednost gostima. 

 


„Njemačka i zemlje njemačkog govornog područja predstavljaju prioritetna emitivna tržišta za Crnu Goru. Uvjereni smo da ćemo i u narednom periodu biti u prilici da, uz tradicionalno gostoprimstvo, budemo domaćini turistima iz Njemačke za koje Crna Gora ima bogatu i raznovrsnu ponudu“, kazao je predstavnik NTOCG Andri Stanović u izjavi za televiziju „RTL“. 

Riječ je o najvećoj evropskoj privatnoj radio-televizijskoj kući i TV kanalu, dok emisija „Život-ljudi, trenuci, događaji“ (“Life - Menschen, Momente, Geschichten“) u okviru koje je emitovan prilog o Crnoj Gori broji gledanost od oko 2,6 miliona gledalaca. 

Najuticajniji njemački mediji ovih dana promovišu Crnu Goru kao corona-free destinaciju, pa je osim nedavno objavljenog članka o Crnoj Gori u dnevnom listu “Bild”, jedan od najčitanijih njemačkih portala “Focus.de” pisao o Crnoj Gori kao destinaciji koja će od 18. maja pokrenuti svoju turističku infrastrukturu za doček turista uz poštovanje svih bezbjedonosnih mjera koje pripremaju nadležne institucije. 

 Članak pročitajte na ovom linku https://m.focus.de/reisen/europa/trotz-reisewarnung-montenegro-faehrt-tourismus-komplett-wieder-hoch-termin-fuer-erste-urlauber-steht-schon-fest_id_11943194.html  

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti