Turizam buknuo u Neumu, jedinom moru u regionu za državljane Srbije i BiH

Odluka Hrvatske da uvede dvonedjeljni karantin za državljane Bosne i Hercegovine i Srbije, otvorila je vrata jedinom bosanskohercegovačkom gradu na moru, a telefoni vlasnika smeštaja u Neumu su se usijali.

Ovaj gradić bilježi značajan porast turista i iz Srbije, kojih ranije uopšte nije bilo. U srijedu i četvrtak u Neum je stiglo više od 2.000 pojedinačnih i agencijskih rezervacija, a predsjednik Udruženja turističkih radnika Davor Krešić objašnjava da je doživio i nešto nesvakidašnje.


"Za 15 godina rada nisam doživio ovoliko individualnih upita u jednom danu. Otkako je hrvatski ministar Božinović objavio tu odluku nama telefoni non stop zvone. Neum nema kapacitet da primi sve, ni sve domaće goste", rekao je Krešić.


Svi kapaciteti u Neumu su u naredna četiri dana popunjeni, a u ponedeljak se očekuje i otvaranje preostalih velikih hotela.


Krešić savetuje svima koji planiraju ljetovanje u tom gradu da naprave rezervacije, jer bez njih neće pronaći slobodnu sobu.
Zabelježen je značajan porast turista iz Srbije kojih ranije, prema rečima Krešića, u Neumu uopšte nije bilo.


"Srbima su komšije sa izlazom na more zabranile dolazak, zbog čega sada i oni dolaze kod nas", kaže Krešić, prenosi Klix.

 

Izvor: N1/Klix

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti