Izložba škole slikanja za treću dob

U organizaciji Narodne biblioteke Budve, u četvrtak, 15. februara u holu Akademije znanja biće otvorena izložba radova polaznica Škole slikanja za treću dob koju vodi slikarka Rajka Kujundžijević.

Oko 20 polaznica predstaviće se sa po dvije najbolje slike koje su nastale u proteklom periodu, a rađene su različitim tehnikama i stilovima. Izložbu će u 19 časova otvoriti slikarka i pjesnikinja Sandra Đurbuzović.

Škola slikanja traje već pet godina, odvija se petkom u terminu od 18 do 20 časova, a polaznice su ovladale različitim tehnikama likovnog izražavanja kao što su: crtež, akvarel, pastel, akril, kolaž, kombinovana tehnika i sl. Do sada je Biblioteka organizovala nekolike izložbe ove Škole, a aktuelna postavka u holu moći će se pogledati i u narednom periodu, po otvaranju.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti