Izložba „Tražimo jedni u drugima ono što nas spaja“ umjetnika Tiha Vujovića

U Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“ otvorena je izložba „Tražimo jedni u drugima ono što nas spaja“ umjetnika Tiha Vujovića.

Na početku večeri, umjetnik je na klaviru odsvirao kompoziciju „Svjetlost Spajanja“, a potom se ženska vokalna grupa Harmonija predstavila sa dvije primorske pjesme koje su oduševile brojnu publiku u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović“.


Publici se zatim obratila moderatorka večeri Itana lalović: „Ovom izložbom će u našoj Ustanovi će biti obilježen 8. mart, međunarodni dan žena. Kako naš umjetnik kaže, izložba je posvećena najuzvišenijim, najljepšim, najmisterioznijim, najplemenitijim bićima u ovoj dimenziji našeg postojanja - majkama, sestrama, suprugama, ćerkama, ljubavnicama, prijateljicama i muzama SVIM ŽENAMA sa bezgraničnim poštovanjem i divljenjem. Izložba je takođe dio misije Crna Gora Jedan Grad, u kojoj umjetnik Tiho Vujović svojim dijelima i pozitivnom energijom spaja sve gradove u Crnoj Gori. Večeras je Budva je nova tačka na njegovoj mapi ljubavi i prijateljastva.“


Izložbu je zvanično otvorila profesorica JU SMŠ „Danilo Kiš“ i članica Savjeta JU Muzeji i galerije Budve, gospođa Seka Slavković: „Davno je rečeno da je upoznati čovjeka poseban dar ali i privilegija. To je, rekli bismo, spoj filozofije i umjetnosti ili prosto umijeća života i postojanja uopšte. Mislim da je Tiho Vujović otišao još negdje dalje i dao novu dimenziju svemu tome, svojom osobenošću i nevjerovatnom energijom kojom zrači. Svestran, univerzalan, a svoj i naš prijatelj Tiho Vujović večeras izlaže u budvanskoj Modernoj galeriji i tako na poseban način daje omaž ženi. To je posebno važno na našim prostorima, gdje je žena stub i oslonac, snaga krša crnogorskog a nježnost ustalasane ravnice i morske bonace, kada treba i za koga vrijedi. Stamena a otmena i gorda žena, oble i jedre putenosti i ljepote koja prevazilazi poznato i rečeno, prisutno je u Tihovim djelima. Tiho Vujović je sebe posvetio i odredio svijetu umjetnosti, od platna, preko pisane riječi pa do filmske umjetnosti. Napisao je roman „Marlen“ i scenario za film „Goli u duši“ koji će i režirati. Stiče se utisak da je sve segmente na ovim platnima prenio, kao i ogroman dio svog bića, do najskrivenijih dubina, koje su, i njemu samom bile nepoznate.“
Izložba će biti otvorena za posjetioce do 20. marta.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti