Izložba „Uprkos svemuˮ Zorana Lazarevića u Modernoj galeriji

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve sjutra veče u 20 časova u Modernoj galeriji „Jovo Ivanović” biće otvorena izložba „Uprkos svemu” Zorana Lazarevića. Kustos izložbe je Saša Radišić, akademski vajar.

Zoran Lazarević je rođen 12. 9. 1986. godine u Bijelom Polju. Završio je Srednju likovnu školu „Petar Lubarda” na Cetinju 2005. godine. Diplomirao je slikarstvo 2010. godine na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju u klasi prof. Dragana Karadžića. U periodu od 2013. do 2014. god. radio je kao kustos u Zavičajnom muzeju u Bijelom Polju. U nekoliko navrata radio je i kao profesor u Srednjoj stručnoj školi „Mladost” u Tivtu. Samostalno je izlagao u Bijelom Polju 2007. god. i na Cetinju 2010. god. U organizaciji italijanske nevladine organizacije INTERSOS bio je predstavnik Crne Gore na međunarodnoj likovnoj koloniji u Prizrenu 2009. godine. Dobitnik je godišnje nagrade za slikarstvo Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju 2010. god. kao i CANU-ove stipendije za vrhunske talente 2009. god. Na tradicionalnoj izložbi „Bjelopoljsko likovno proljeće” 2017. god. osvojio je drugu nagradu. Kao osnovac i srednjoškolac osvojio je brojna priznanja. Učestvovao je na desetine kolektivnih izložbi u zemlji i inostransvu. Od 2015. god. živi i stvara u Tivtu.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti