Izvodjenjem predstave “BRAVO ZA KLOVNA” 24. novembra nastavlja se medjufestivalski pozorišni program JU “Grad Teatar”

U petak, 24. novembra, u organizaciji JU „Grad teatar“, u 20 časova na sceni “Crvene komune” u Petrovcu biće izvedena predstava „Bravo za klovna“, autorski projekat Minje Peković u produkciji Narodnog pozorišta Subotica, „muzička monodrama dokumentarističke osnove“.

Predstava je, pored izuzetno pozitivnog stava kritike i stručne javnosti, ponijela i Nagradu za najbolju glumicu i Nagradu za specijalno postignuće za autorski i izvođački domet na 47. Danima satire Fadila Hadžića u Zagrebu 2023., kao i titulu najbolje predstave sezone portala „Hoću u pozorište“.

Drama je nastala na osnovu ličnih iskustava autorke u borbi sa kancerom, koje je ujedinila sa svojim vanrednim glumačkim umjećem i razumijevanjem kompleksnosti i mogućnosti pozorišne igre; igre koja prevazilazi kaveze koje život postavlja kao izazove, a svojom plemenitošću oslobađa i ljudsku dušu u pobjedi nad sobom. U podtekstu projekta je i životna sudbina Edit Pjaf, francuske šansonjerke, a naslov jedne od njenih pjesama autorku je inspirisao i za naziv projekta.

U predstavi igra Minja Petković i muzičar Miroslav Idić (harmonika).

Pored Minje Petković, zadužene za režiju, tekst, izbor muzike, prevod i tekst pjesama, autorski tim čine Marija Kalabić, scenografkinja i Marko Marosiuk, kostimograf.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti