Izložba školskog broda Jadran

Povodom Dana Fakulteta za pomorstvo Kotor i 80. godišnjice školskog broda Jadran organizuje se izložba fotografija poznatog fotografa Stevan Kordića, koja će biti postavljena u Pomorskom muzeju Crne Gore—Kotor, od 19. do 30. novembra 2013. godine.

Izložbu organizuju Fakultet za pomorstvo Kotor, Mornarica Vojske Crne Gore i Pomorski muzej Crne Gore—Kotor. Izložbu čine 20 fotografija velikog formata 100×70 cm zajedno sa pratećim katalogom. Fotografije su nastale tokom Plovidbe 2012 (Kotor—Bigova—Bar—Kumbor—Kotor) i Plovidbe 2013 (Tivat—Barletta—Bari—Kotor) – specijalnog vida praktične obuke studenata Fakulteta za pomorstvo Kotor na š/b Jadran.

Otvaranje izložbe je u utorak, 19. novembra 2013. godine u 19:00 sati.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti