Finale Crna Gora: po prvi put Jadranske igre u Herceg Novom

3. avgusta je održano crnogorsko finale Jadranskih Igara na predivnom bazenu plivačko vaterpolo kluba Jadran. Uz dobro raspoloženje ekipe Jadran „Škver“ (Herceg Novi), Bar, Galioti (Tivat), Vapor.me (Podgorica) te Girica „Topla“ (Herceg Novi) su odmjerili snage u letećem vaterpolu, utrci bačva, pršutu, spašavanju turistkinje, mošarci te potezanju konopa za odlazak na veliko finale u Biogradu na moru 01.09.2013.

Organizatori ovog događaja Plivački vaterpolo klub „Jadran“ te agencija Adria events su odradili odličan posao pa je atmosfera bila odlična. Jadranske igre, nalik onim Igrama bez granica, već četvrtu godinu za redom se igraju širom Jadrana, a od ove godine, službeno i kod nas. Crnogorska ekipa je i prošle godine nastupala na finalu u Hrvatskoj.

Bilo je izuzetno zabavno a novina u igrama je bila nova disciplina: spašavanje turistkinje. Sve su turistkinje spašene, osim Podgoričanki, no kako su mlade dame i same rekle: Podgoričanke ne treba spašavati.

crna-gora-620x260.jpg

Po završetku posljednje igre u vodi, ovog puta mošarke, tri su ekipe imale po 28 bodova: Girice, Jadran Škver i Galioti. Iste su se ekipe na kraju našle i na pobjedničkom postolju, samo malo drugačijim redosljedom. Sa ukupno osvojenih 37 bodova pobjednici Jadranskih igara u Crnoj Gori i oni koji su osim nagrade (putovanja u Etno selo Montenegro) osvojili i put u Biograd te čast da predstavljaju svoju zemlju su ekipa Jadran Škver iz Herceg Novog.

Nadali smo se pobjedi, ipak smo bili na domaćem terenu i pred domaćom publikom. Pred nama je međunarodno finale u Biogradu na moru. Dat ćemo sve od sebe da postignemo bolji rezultat nego prošlogodišnji predstavnici, ili barem isti ukoliko boplje neće moći. Nadamo se da ćemo se zabaviti, upoznati nove ljude te na najbolji mogući način predstaviti svoju zemlju i svoj grad u Hrvatskoj.“ – rekao je kapetan pobjedničke ekipe Mirko Kosić po završetku natjecanja.

Sa tri boda manje drugoplasirana je bila ekipa Girice iz Herceg Novog, a treće je mjesto osvojila ekipa Galioti iz Tivata. Prošlogodišnji predstavnici Crne Gore, ekipa Uljari iz Bara ovo je natjecanje okončala četvrtim mjestom. Peti su pak bili simpatični Podgoričani iz ekipe Vapor.me.

slike: jadranskeigre.com

1097981_607926325905210_869948790_n.jpg

 

VEZAN TEKST: Završeno finale Jadranskih igara u Biogradu na moru

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti