Javna rasprava o Nacrtu Odluke o proglašenju zaštićenog područja parka prirode “ Katič”

Shodno članu 33 i 34 Zakona o zaštiti prirode („Službeni list CG”, broj 54/16), obavještavamo javnost da je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma – Direktorat za zaštitu prirode, Sekretarijatu za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva dostavilo Nacrt Odluke o proglašavanju zaštićenog područja parka prirode “Katič”, a radi učešća javnosti u javnoj raspravi i javnom uvidu u prateću dokumentaciju.

U vezi sa navedenim pozivamo lokalnu zajednicu, udruženja i građane, naučnu i stručnu javnost, privredne subjekte i nevladine organizacije da uzmu učešće u javnoj rapravi i izvrše uvid u dostavljenu dokumentaciju, u prostorijama Sekretarijata za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, radnim danima od 9 do 11 časova.

Rok za javni uvid i dostavljanje primjedbi i mišljenja u pisanoj formi putem pošte ili lično, na adresu Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, ulica IV Proleterska broj 19 Podgorica ili na e-mail adresu javna.rasprava@mepg.gov.me, na obrascu broj 4: “Primjedbe, predlozi i sugestije”, najkasnije do 20. juna 2021. godine. Primjedbe, predlozi i sugestije mogu se predati u pisanom obliku putem pošte ili lično na adresu Sekretarijatu za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva, Trg sunca 1 ili na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Dana 31.05.2021. godine sa početkom u 10:00h, u JUSD “Crvena komuna” u Petrovcu će se organizovati javna tribina tematskog karaktera na temu ribarstva.

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti