Javni konkurs za žensko preduzetništvo

Sekretarijat za privredu objavio je Javni konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz Budžeta opštine Budva za 2021. godinu. Za podršku ženskom preduzetništvu opredijeljeno je 80.000 eura, za 2021. godinu.

Pravo na podršku imaju žene koje žele da započnu vođenje sopstvenih preduzeća ili sopstvene djelatnosti, kao i  žene koje su kao fizička lica registrovane kod nadležnih organa za obavljanje privredne djelatnosti, odnosno žene preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa (osnivač i istovremeno izvršni direktor ili jedan od osnivača i istovremeno izvršni direktor mora biti žena), (u daljem tekstu: preduzetnice), sa prebivalištem, odnosno prebivalištem i sjedištem na teritoriji opštine Budva da dostave svoje prijave na Konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta Opštine Budva, opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za jednu biznis ideju, ne može iznositi više od 20% od ukupnog iznosa predviđenog Budžetom Opštine za podršku ženskom preduzetništvu. Preduzetnica može konkurisati za ukupan iznos ili dio sredstava za realizaciju aktivnosti ili biznis ideje. Jedna preduzetnica može konkurisati sa najviše dvije biznis ideje, a može biti podržana samo jedna biznis ideja.

​Konkurs za raspodjelu sredstava je otvoren 45 dana od dana njegovog objavljivanja, odnosno od 19.04.2021. godine do 02.06.2020 godine. 

​Prijava na konkurs se podnosi na propisanom Obrascu i predaje na šalteru Građanskog biroa Opštine Budva. A uslovi za podnošenje prijava definisani su Javnim konkursom.

Sve konsultacije vezano za raspisani Javni konkurs mogu se obaviti u kancelariji br. 83, Sekretarijata za privredu Opštine Budva, putem telefona na broj 067 035 815, kao i putem  email adrese This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti