Javni poziv: Crnogorska revija za bezbjednost

Opšte je poznato da se savremena borba protiv raznoraznih oblika kriminalne djelatnosti mora voditi uz pomoć struke i nauke.

Samo na način permanentnog usavršavanja zaposlenih koji rade na poslovima bezbjednosti, kao i praćenjem savremenih trendova iz oblasti kriminalistike (forenzičkih nauka), policije i bezbjednosti, može se na efikasan i efektan način odgovoriti aktuelnim bezbjednosnim izazovima. S tim u vezi, a sa posebnim zadovoljstvom, obavještavamo zainteresovanu javnost da je MUP Crne Gore, pokrenuo naučno-stručni časopis pod nazivom „Crnogorska revija za bezbjednost“! Cilj izdavanja pomenute revije jeste upoznavanje službenika MUP/Uprave policije Crne Gore, sa savremenim trendovima iz oblasti kriminalistike, policije, bezbjednosti, kao i sa njima srodnim naukama (kriminologija, pravo, forenzičke nauke i druge), koje će im služiti za edukaciju i proširivanje vidika, ali i kao smjernice i pomoć u svakodnevnom obavljanju svojih odgovornih poslova i zadataka. „Crnogorska revija za bezbjednost“ će izlaziti dva puta godišnje. Premijerno izdanje časopisa je objavljeno na Dan unutrašnjih poslova Crne Gore, 02.10.2023. godine, dok je naredno izdanje planirano uoči 21. maja – Dana nezavisnosti. Ovo obavještenje je ujedno i javni poziv autorima da svoje izvorne naučne radove, pregledne radove, stručne radove, prikaze slučajeva, prikaze knjiga, sačinjenih po Uputstvu koje je dato u prilogu ovog poziva, dostave uredništvu najkasnije do 30.03.2024. godine. Svi dostavljeni radovi podliježu dvostrukoj anonimnoj recenziji. Naučno-stručni časopis „Crnogorska revija za bezbjednost“ je otvoren za saradnju sa autorima iz regiona i šire, ali je posebna intencija uređivačkog odbora (čiji članovi su osim stručnjaka iz Crne Gore i kolege iz Njemačke, SAD, Litvanije, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i dr. zemalja) da se objavljuju radovi zaposlenih u MUP-u/Upravi policije Crne Gore, kako bi na taj način bila prepoznatljiva po originalnosti i jedinstvenosti.

PODIJELI

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti