Javnom peduzeću obezbijeđeno plovilo od 170 000 eura iz međunarodnih fondova

Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, kao krajnjem korisniku GEF-ovog projekta “Promovisanje upravljanja zaštićenim područjima kroz integrisanu zaštitu morskih i priobalnih ekosistema u obalnom području Crne Gore”, juče je uručeno plovilo za potrebe vršenja kontrole u morskim zaštićenim područjima.

Ovaj projekat u Crnoj Gori realizuje Program Ujedinjenih Nacija za životnu sredinu (UNEP) i Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera.

Predmetno plovilo je u prisustvu proizvođača “Ris Marine” d.o.o. iz Hrvatske, predstavnika UNEP-a, UNDP-a, Ministarstva ekologije, turizma, održivog razvoja i razvoja sjevera i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore, spušteno u more, pregledano i održana je probna vožnja. U pitanju je profesionalno plovilo, koje će svojim performansama pomoći i olakšati kontrolu zaštićenih područja sa morske strane. U pravcu što boljeg rukovanja ovim plovilom, i postizanja što boljih rezultata, Javno preduzeće je organizovalo i dodatne obuke i edukacije za svoje zaposlene, kako bi, svi zajendo, na najbolji način odgovorili zadatku.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti