Kampanja STOP filmskoj pirateriji

Budvanski bioskop Cadmus Cineplex, u partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore, pokreće projekat STOP FILMSKOJ PIRATERIJI, koji za cilj ima podizanje svijesti o štetnom uticaju piraterije, naročito kod najmlađe populacije.


ONLINE edukativni kvizovi na temu borbe protiv piraterije i kinematografije, a sa akcentom na crnogorskoj kinematografiji, samo su neki od vidova komunikacije koji će pirateriju približiti kako mladjim, tako i starijim generacijama.


STOP FILMSKOJ PIRATERIJI samo je jedan u nizu projekata u okviru kampanje ŽIVIMO KULTURU koju Ministarstvo kulture Crne Gore realizuje u saradnji sa raznim institucijama kulture koje kreiraju nacionalnu kulturnu scenu.

PODIJELI

Tagged under

O NAMA

Primorske novine su se prvi put pojavile davnog 13. jula 1972 godine. Uz povremena neizlaženja, konačno su se ugasile 2003 godine, kada je donesen Zakon o medijima kojim je predviđeno da se ne smiju iz opštinskog ili državnog bužeta finansirati štampani mediji (samo štampani, ne i radio i televizijski). Nažalost, uzročno-posljedično, sve male lokalne novine, koje se nisu mogli privatizovati, su nepovratno ugašene. Na tačno 41u godinu od osnivanja se stvorila potreba da se oživi staro ime, i napravi lokalni informativni portal kako za izvor dnevnih informacija, tako i kao internet niša za pitanja biznis preduzetništva redovno obrađujući pravna, turistička i preduzetnička pitanja. Svi saradnici su mali preduzetnici, politički neaktivni.

Mi smo mala sredina koja treba što efikasnije da djeluje zajednički u sve zahtjevnijim uslovima modernog turizma.

Kontakt: primorske@kulturnicentar.me

NVO Kulturni centar, Budva, Primorski bataljon bb

Najnovije vijesti